Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Baobab fa vagy Majom-kenyérfa (Adansonia digitata)

4.000 Ft
Menny.:db
MPL szállítási díj:
MPL szállítás esetén a szállítási díjon
felül 4000 Ft csomagkezelési díjat számítunk fel!

DPD futárszolgálattal a házhozszállítás minden esetben maximum 3000 Ft.
990 Ft
Termék címkék:
ritkaság

Leírás

2 éves fácska, kb. 20 cm-es.

Az élet szimbólumként ismert Baobab fának nem csak a kinézete különleges. Az év 9 száraz hónapjában nem találunk leveleket a fán, csak 45 cm hosszú gyümölcse csüng alá. A Baobab erős, vastag, parafaszerű, és tűzálló törzsében melynek kerülete elérheti a 47 métert is akár 120 000 liter vizet képes tárolni a szárazság hónapjaira, és ez a csodálatos növény akár több ezer évig is elél. A fa a tropikus Afrika leghasznosabb fája, szinte minden része kincs. Dinnyéhez hasonló gyümölcse frissen üdítő, szomjoltó táplálék és aszalva is fogyasztható. Gyümölcshéjának hamujából pálmaolajjal jó szappant főznek. Kérgéből ruhát, és kötelet készítenek, leveleiből pedig fűszert és gyógyszereket. Megcsapolt derekának leve pedig jótékonyan oltja szomjúságát, az alatta megpihenni vágyónak.

Első pillantásra úgy tűnik, mintha valóban a fa gyökerei meredeznének az ég felé, mert a Baobab fa ágszerkezete teljesen gyökérszerű.
A majomkenyérfa gondozása a lakásban sem jelent nagy kihívást. A fa igazi afrikaiként állhat a napfényben – kedveli a világosat és a meleget. A fiatal növényt gyakran kell öntözni és a földet nedvesen tartani. Ha már a fa némi érettséget elért, nyugodtan tarthatunk hosszabb száraz periódusokat – ideális azoknak, akik szeretnek hosszabb időre elutazni. A száraz időszakban a növény hullatja a leveleit, de emiatt ne aggódjunk. Télen a fa kapjon sok fényt, és nem szabad kitenni 15 °C-nál alacsonyabb hőmérsékletnek. A finom gyökereknek nem szabad teljesen kiszáradniuk, mert akkor a fa növekedése tavasszal stagnálna.