Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Guáva (Psidium guajava)

25.000 Ft
Menny.:db
MPL szállítási díj:
MPL szállítás esetén a szállítási díjon
felül 4000 Ft csomagkezelési díjat számítunk fel!

DPD futárszolgálattal a házhozszállítás minden esetben maximum 3000 Ft.
990 Ft

Youtube videók

Termék címkék:
ehető termő

Leírás

120–160 cm magas, erős, fásszárú, már termőképes növényeket kínálunk.

Közép-Amerikában trópusi területein őshonos, de kultúrába vonása következtében a világ számos trópusi és szubtrópusi területén megtalálható. Alacsony fává, vagy cserjévé fejlődő, a Mirtuszfélék családjába tartozó gyümölcstermő.

Levelei keresztben átellenesen állnak, megdörzsölve erősen illatosak. Sok porzós, feltűnő virágai a levélhónaljakban fejlődnek. Termése 4–12 centiméter nagyságú, sárgászöld, C-vitaminban gazdag. Terméshúsa fehéres, rózsaszín vagy sárgás színű, a belseje felé pirosas bemosódással. Íze édes, aromás, a körtére és a szamócára egyszerre emlékeztető. Nyersen és befőzve egyaránt fogyasztják, de gyümölcslevet és zseléket is készítenek belőle, levével jégkrémeket, édességeket ízesítenek. Ázsiában az éretlen terméseket megcukrozva kedvelik, héját összehúzó, fanyar íze miatt salátákban használják. A népi gyógyászatban a növény minden részét alkalmazzák antibakteriális és egyéb hatásai miatt. Leveleiből festéket készítenek, bőrt cserzenek. Kemény fájából kerítésoszlopokat, szerszámokat készítenek, de tűzifának és faszén készítésére is alkalmas.

Magyarországon csak edényes növényként vagy télikertben tarthatjuk. Télen világos, hűvös helyen teleltetve, nyáron kint a kertben, napos helyen gyakori öntözés mellet rendszeresen számíthatunk ízletes terméseire.