Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kínai datolya, Jujube, Gumicukorfa (Ziziphus jujuba ’Dong Zao’)

28.000 Ft
Menny.:db
MPL szállítási díj:
MPL szállítás esetén a szállítási díjon
felül 4000 Ft csomagkezelési díjat számítunk fel!

DPD futárszolgálattal a házhozszállítás minden esetben maximum 3000 Ft.
990 Ft

Youtube videók

Termék címkék:
ehető fagytűrő

Leírás

Kb. 150 cm magas, erős termőképes növényeket kínálunk.

Kínában 4000 éve termesztik tápláló terméséért. Kínán kívül a Fülöp-szigeteken, Perzsiában, Arábiában, Közép-Afrikában termesztik nagyobb mennyiségben. Betelepítették Észak-Amerikába is. Nálunk is minden gond nélkül ültethető és termeszthető, télálló növény. A talajjal szemben igénytelen, Moldáviában, Közép-Ázsiában száraz, köves domboldalakon is jól érzi magát. Rendszeres öntözést csak az ültetést követő 1–2 évben igényel, utána fokozatosan átállítható a természetes csapadék hasznosítására.

A kínai datolya igénytelen növény. Jól tűri a hőmérsékleti szélsőségeket, a nyári +40 °C-tól a téli -30 °C-ig. Jó fejlődéséhez az évi +30 -15 °C-os szórás látszik kedvezőnek. A későtavaszi fagyok és a rossz idő ellen késői kihajtással védekezik, ami hazai viszonyaink között nagyon fontos tulajdonság. Nem csak nagyon finom a termése, de számtalan betegség, gyulladásos állapot kezelésére is használják.

A Dong Zao fajta a Távol-Keletről származik. Az egyik legjobb fagytűréssel rendelkező fajta, a hazai hideg nem tud kárt tenni benne, mivel -30 °C fokig télálló. Termései nagyok, ízletesek.