Leírás
Kb. 1 méter magas, erős, jól fejlett növényeket kínálunk.
Achiote-nak is nevezik ezt a Közép-Amerikából származó cserjét, kis fát, amelyet már a világ számos pontján termesztenek. A növény leginkább az annatto forrásaként ismert, amely egy természetes narancsvörös fűszer (más néven achiote vagy bijol), amelyet a magjait borító viaszos szárakból nyernek. Az őrölt magokat széles körben használják hagyományos ételekben Közép- és Dél-Amerikában, Mexikóban és a Karib-térségben, például a cochinita pibilben, az achiote-ban sült csirkében, a caldo de ollában és a nacatamalban. Élelmiszerszínezé
Nálunk dézsás növényként tartható, mert fagyérzékeny. Teleltetése +10–20 °C fok közötti helyen ajánlott. Egész évben nedvességet, jó vízelvezetést és mérsékelten termékeny talajt kedvel teljes napsütésben vagy féárnyékban.