Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csíkos darjeeling banán (Musa sikkimensis „Red tiger”) | kb. 40 cm

8.000 Ft
Menny.:db
Mennyiségi kedvezmény!
2 - 3 db vásárlása esetén
6.000 Ft / db
4 db vásárlásától
5.000 Ft / db
MPL szállítási díj:
MPL szállítás esetén a szállítási díjon
felül 4000 Ft csomagkezelési díjat számítunk fel!

DPD futárszolgálattal a házhozszállítás minden esetben maximum 3000 Ft.
990 Ft

Youtube videók

Termék címkék:
fagytűrő

Leírás

Kb. 40 cm-es növényeket kínálunk.

Az egyik legmutatósabb, kertbe is kiültethető fagytűrő banán. Széles, bőrszerű levelei jól ellenállnak a szélnek, levélhossza a kifejlett növényeknél 150–180 cm. A növény végső magassága 3,5 méter. Jellegzetessége a levelein  látható zebracsíkos bordó sávok, melyek rendkívüli hatást keltenek, de emellett a  levél fonákja is színes, lilás-bordó. Növekedése gyors. Mivel ez a banán a fagytűrő, ezért kertbe is kiültethető, de télire takarást kell biztosítani neki.
A föld feletti része sokszor teljesen elhal, de tavasszal a föld alatti részekből új hajtásokat hoz, amelyek hyors növekedésnek indulnak. Jó vízáteresztő képességű, enyhén savas kémhatású termesztő közeget igényel. A tavasztól kora őszig a szabadban tartva elképesztő növekedési erélyével hívja fel magára a figyelmet. Ennek alapfeltétele a folyamatos öntözés és tápanyag utánpótlás. Ha kellően magas a hőmérséklet, akkor bátran öntözhetjük és tápoldatozhatjuk egyenlő nitrogén és kálium arányú levéldísznövények számára előállított készítményekkel. A banánokra általánosságban jellemző, hogy szinte lehetetlen túltrágyázni.

Hidegtűrő képességéről megoszlanak a vélemények, folyamatosan kísérletek folynak ezzel kapcsolatban. Levelei -3 °C-ban már lefagynak, de a gyöktörzse némi takarással a Musa basjoohoz hasonlóan könnyen átvészelheti a teleinket. Hatalmas levelei csíkosak. Gyors növekedésű. Levelei -3 °C-ig, a rizóma -12 °C-ig teljesen fagyálló. Megfelelő takarással jól teleltethető szabadban is. Igénye, gondozása megegyezik a Musa Basjoo-éval.