Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Indián banán, Pawpaw (Asimina triloba)

12.000 Ft
Menny.:db
Mennyiségi kedvezmény!
4 db vásárlásától
10.000 Ft / db
MPL szállítási díj:
MPL szállítás esetén a szállítási díjon
felül 4000 Ft csomagkezelési díjat számítunk fel!

DPD futárszolgálattal a házhozszállítás minden esetben maximum 3000 Ft.
990 Ft

Youtube videók

Leírás

Kb. 30-40 cm magas, fás szárú, kertbe azonnal kiültethető cserepes  facsemetét kínálunk.

Az indián banán (Asimina triloba) mostanában indult hódító útjára hazánkban is. A pawpaw az Egyesült Államok északi, mérsékelt erdőségeiből származik. Az amerikai indiánoknak köszönhető a pawpaw elterjedése, a keleti partvidéktől, Kansastől, Texastól a Nagy-tavakig. Kövület bizonyítja, hogy a pawpaw őshonos az USA-ban.

Könnyen nevelhető, rendkívül szép, különleges gyümölcstermő növény, amely a hazai éghajlati viszonyok között is remekül megél, így bátran ajánljuk bármelyik kertbe!  pawpaw lombhullató 3–4 méter magasra növő fa. A sötétzöld, ovális-hosszúkás lekonyuló levelek 30 cm hosszúra is megnőnek, ez különleges trópusi hangulatot árasztó külsőt ad a fának. Ősszel a levelek gyönyörű sárgára színeződnek és megkezdődik a lombhullás, majd késő tavasszal a levelek ismét kihajtanak és utána kezdődik a virágzás.

Gyümölcse fantasztikusan aromás, leginkább a banán és ananász keverékére hasonlít az íze. A  legnagyobb ehető őshonos amerikai gyümölcs. A különleges megjelenésű gyümölcs súlya kb. 150 gramm és hossza 10 cm körüli. A termés hosszúkás, kissé szabálytalan alakú és enyhén ívelt, kívülről sárgás-zöld héj fedi, a gyümölcshús sárgás színű. Általában a gyümölcsök fürtben fejlődnek, mely akár 8–9 db-ból is állhat. Az érett gyümölcs puha és vékony héjú. A fagyos időszakot leszámítva bármikor ültethető! A fiatal növényeket a tűző naptól óvni kell. Sunflower fajta, amely önbeporzó, de a nagyobb terméshozam érdekében javasolt 2 vagy több darabot ültetni.