Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Krémalma, Cserimoja (Annona cherimola 'Fino de jete')

30.000 Ft
Menny.:db
Szállítási díj (rendelésenként maximum): 3.000 Ft
Termék címkék:
ehető termő

Leírás

Kb. 160-180 cm-es oltványok.

Az egyik legfinomabb trópusi gyümölcs.

Fásszárú, fehér, édes gyümölcsöt termő egzotikus növény. Levelei bolyhosak, illatuk parfümös. Ez a trópusi elterjedésű gyümölcstermő növény idehaza még nem igazán ismert. Néha találkozni a multik polcain a gyümölcsével.
Harmonikus, édes, krémes állagú gyümölcshúsa nagyon finom, kissé talán az ananász és a banán keverékére hasonlít ízben, amely nagy fehérje és cukortartalmú. Dél-Amerikából származik, de ma már a mediterrán országokban is elterjedt. A növény vízigényes, tavasztól őszig napos helyen tartható, de a déli tűző napsütéstől ajánlatos óvni. Érdemes hetente megkínálni általános tápoldattal. Talaj szempontjából kevésbé igényes, a jobb minőségű általános virágföldek megfelelőek számára. Télen 5–10 °C-os, világos helyen, mérsékelt öntözés mellett könnyen teleltethető. Az általunk kínált 'Fino de jete' fajta a legízletesebb összehasonlítva más fajtákkal. A gyümölcsök kora ősszel gyorsan beérnek.
Gazdag B- és C-vitaminban, rézben, magnéziumban, vasban, nátriumban és káliumban. A konyhában fagylaltok, sorbetek, lekvárok és desszertek készítésére használják őket. Ez a fajta a gyenge fagyokat is elviseli.

Termőképes, kb. 2 méteres oltványnövényeket kínálunk, mérete miatt csak személyes átvétellel.